NIGHT RIDE on bike

Az Európai mobilitási hét rendezvénysorozathoz kapcsolódva, szeptember 22-én rendezzük meg, immár másodszorra a „Night Ride” éjszakai biciklis felvonulást. Találkozzunk a Városháza téren 20 órakor! Indulás 21 órakor.

Rendezvényünk fő célja
a kerékpározáshoz szükséges és a törvény által is előírt kerékpáros láthatósági felszerelések használatának a népszerűsítése, tudatosítása. Légy látható, mert a láthatóság életet ment!

A kerékpározás kiemelt baleseti kockázata különösen éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok esetén, az észlelhetőség hiányakor lép fel. Éjjel és rossz látási viszonyok között mindig használj világítást! Ne csak korom sötétben, hanem ködben, esőben, szürkületben is. Hogy elkerüld a baleseteket közlekedj kivilágítva, viselj fényvisszaverő ruházatot!

 

Rendezvényünkön saját felelősségére részt vehet minden kerékpáros, aki betöltötte a 14 évet. A 7-14 éves korosztály csak szülői felügyelettel vehetnek részt, a szülő felelősségére! Tekintettel az éjszakai felvonulás körülményeire, a résztvevők és egymás biztonsága érdekében arra kérjük a szülőket, hogy 7 éves korig gyerekeiket csak akkor hozzák a felvonulásra, ha a felnőtt kerékpárján gyerekülés vagy hozzákapcsolt utánfutó van.

Regisztrálj! Megéri, mert több mint 500 ajandékot osztunk ki.
Azok között akik, szeptember 21-én este 10 óráig regisztrálnak az eseményre, kisorsolunk egy Cross S-Cort 29- es 1,500 lej értékű kerékpárt! A sorsolás a rendezvény végén történik és csak az nyerhet, aki regisztrált és kerékpárral részt vesz az eseményen. Regisztrálni csak 14 éves korosztálytól lehet!

Ezen kívül:

  • az első 40 regisztráló kerékpáros lámpát,
  • a sorban következő 25 regisztráló fényvisszaverős hátizsákhuzatot,
  • a következő 300 láthatósági mellényt,
  • az azt követő 150 láthatósági bokapántot kap ajándékba.

Ha úgy érzed, hogy az átlagosnál „night ride-osabb” a bringád, részt vehetsz a helyszínen egy versenyen, ahol a legszebben „felfényezett” 5 bringa tulajdonosát Force Aron Pro Plus 10+2L hátizsákkal díjazzuk!

A kerékpárjainkat és magunkat megfelelő fényjelzésekkel felszerelkezve biciklizünk a városba. Találkozunk este 8 órakor a Városháza téren és a várost körbetekerve Kaufland áruház parkolójába érkezünk, ahol egy bemutatót tartunk az éjszakai láthatósági felszerelésekről, díjazzuk az 5 legszebben feldíszített bringát, és kisorsoljuk a nyeremény-kerékpárt a résztvevők között.

Útvonal: Városháza tér – Küküllő szálloda mögötti körforgalom – Sziget utca – December 1 u. – II Rákóczi Ferenc u. – Kossuth Lajos utca – Főtér – Bethlen utca – Kisköved u. – Győzelem u.(Bethlen negyedi park) – Céhek u. – Bethlen utca – Kaufland parkoló.

*Az eseményen való részvétel kizárólagos feltétele a törvény által előírt láthatósági felszerelés megléte: fényvisszaverő ruházat, láthatósági mellény vagy láthatósági pánt, első-hátsó fények, küllőprizmák, vagy ezt helyettesítő küllőfények!

A nyereményeket Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította.

 

További információkért folyamatosan kövessd Facebook oldalunkat!

NIGHT RIDE on bike